Aktuellt

Hittaut till Ludvika

  • 15 maj 2024
  • Friskvård, Friskvårds företag, Ludvika OK, Svensk Orientering

image: Hittaut till Ludvika

HITTA OCH UPPTÄCK DIN NÄRMILJÖ MED HITTAUT

Sen 2008 har Hittaut lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya platser. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen som vanligtvis sträcker sig från maj till oktober. Hittaut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor. 

Lycka till! 

Klubbläger i Mora

  • 10 maj 2024

image: Klubbläger i Mora

Helgen 25 – 26 maj arrangerar vi ett orienteringsläger i Mora för alla medlemmar oavsett ålder (barn under 10 år i vuxens sällskap). Vi umgås, gör olika aktiviteter tillsammans och springer tävling på allas olika nivåer. För dig som ännu inte testat att tävla är detta ett bra tillfälle då vi åker tillsammans och kan hjälpas åt.  

Tjänstgöring Midsommar 2024

  • 8 maj 2024

image: Tjänstgöring Midsommar 2024

Varje år arrangerar Ludvika OK midsommarfirandet på Gammelgården. Firandet är både ett stort kulturarrangemang i Ludvika och en viktig inkomstkälla för Ludvika OK som gör att vi kan bekosta medlemmarnas startavgifter mm.

Öppet klubbmästerskap

  • 7 maj 2024

image: Öppet klubbmästerskap

Snart är det återigen dags för Ludvika OKs klubbmästerskap. Även grannklubbar är hjärtligt välkomna.

När: Tisdag 4 juni

Var: Fiskestugan vid Ljussjön. Vägvisning från Bergalid mellan Norrvik och Stensbo.

Hur: Medeldistansbanor av varierande längd och svårighetsnivå. Passar alla åldrar. Efter målgång finns möjlighet till bad och grillning.

Inbjudan finns på Eventor där även anmälan sker.

Trygga och utvecklande miljöer

  • 7 maj 2024
  • Digital föreläsning, SOFT

Carolina Lundqvist är docent i psykologi, docent i idrottsvetenskap och legitimerad psykoterapeut.

Carolina har en lång erfarenhet av att arbeta som idrotts-/prestationspsykologisk rådgivare inom elitidrott från junior- till olympisk nivå. Hon forskar, utbildar och arbetar tillämpat med psykologiska frågeställningar som berör psykisk hälsa, prestation och trygghetsfrågor främst inriktat mot prestationsmiljöer och olika yrken där prestation är en del av vardagen.

Carolina har genomfört en studie tillsammans med Svenska orienteringsförbundet där syftet är att undersöka trygga idrottsmiljöer med fokus på hur idrottare upplever psykologisk säkerhet i idrottssatsningen. Vid detta tillfälle presenterar Carolina resultat från studien och berättar lite kring hur man kan tänka för att skapa trygga och utvecklande miljöer.

Vårens nybörjargrupp startar tisdag 7 maj

  • 7 maj 2024
  • Barn

image: Vårens nybörjargrupp startar tisdag 7 maj

Alla barn och unga (födda 2018 eller tidigare) som vill vara ute i naturen och prova något nytt är välkomna att börja orientera med Ludvika OK.

När och var: Nybörjargruppen startar 7/5 och kommer att träna i anslutning till övrig ungdomsträning på tisdagar kl. 17.45 – 19.15 vid Gussjöstugan, norr om Ludvika. Under maj har vi egna övningar och sedan går barnen in i ordinarie träningsgrupp.

Att få komma till sin rätt som idrottsman

  • 7 maj 2024
  • Föreläsning, RF-SISU Dalarna

Föreläsning med Nils-Peter Kling

Nils-Peter Kling, även kallad ”Klingen”, har gjort en personlig resa från att växa upp kraftigt medicinerad på en institution för intellektuell funktionsnedsättning till att bli en av parasportens stora profiler.

Få har känt till den resan. Men nyligen kom en bok om hans liv. Nu tar han nästa steg och gör en unik föreläsning om sitt idrottsliv. Det blir en pratshow med, bilder och filmer om uppväxten, idrottslivet, framgångarna samt besvikelse och glädje.

En röd tråd i föreläsningen är ”Klingens” engagemang för att intellektuellt funktionsnedsatta ska lockas till idrotten och främst skidsporten. Hans besvikelse över att ett spanskt basketlag bidrog till att kasta ut intellektuellt funktionsnedsatta från Paralympics blev drivkraften att inspirera en ny generation skidåkare.

Det blir en pratshow med bilder och filmer om uppväxten, idrottslivet, framgångarna samt besvikelse och glädje.

Ätstörningar i fokus

  • 6 maj 2024
  • Digital föreläsning, SOFT

Föreläsning med Emma Forsén Mantilla

Emma Forsén Mantilla är psykolog och forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan och Karolinska Institutet.
Hon har jobbat med ätstörningar på olika sätt sedan 2009 och har b.la. intresserat sig särskilt för träning/fysisk aktivitet vid ätstörning, samt ätstörningar inom idrotten.

Under detta tillfälle står ätstörningar i fokus. Emma kommer att inleda med att prata lite generellt om ätstörningar, vilka varningstecken man ska vara uppmärksam på och riskfaktorer för att drabbas.

Störst vikt läggs dock vid att prata om det hälsosamma ledarskapet; hur du som individ kan bidra till att förebygga och upptäcka problematiken, samt bemöta någon som du är orolig för.

Styrketräning med fria vikter för idrottande ungdomar

  • 5 maj 2024
  • Digital föreläsning, RF-SISU Dalarna

Digital föreläsning med Mats Olsson

En teoretisk introduktion kring begreppet styrka samt praktiska råd vid val av styrketräningsövningar och dosering. Föreläsningen innehåller även exempel på hur man kan lägga upp styrketräning med fokus på ungdomar och nybörjare.

Föreläsare
Mats Olsson, elitidrottstränare friidrott och verksamhetschef på Dala Sports Academy Elit.

Mats har en bakgrund som kulstötare och har sedan 2011, efter sina studier vid Högskolan Dalarna, arbetat professionellt som tränare och utbildare inom styrketräning. Mats har som tränare valt att inrikta sig på friidrottens kastgrenar samt styrketräning för idrottare generellt. Han arbetar i dagsläget vid Dala Sports Academy Elit.