SI-bricka

Stämpla, dvs att registrera att man har varit vid en kontroll gör man numera i Sverige med en Sportident-pinne. Det finns andra system, främst EMIT, i andra länder men i Sverige är Sportident helt dominerande. Klubben har en uppsättning lånepinnar, men när man börjar springa mer regelbundet är det bra att skaffa en egen pinne. Det finns för närvarande fem olika modeller SI-card 8-11 och Touch-free. (ja, även här måste man välja…). De varierar i pris från 350 kr till drygt 500 kr. Vi rekommenderar en SI-card 9 till de allra flesta. Det ryms 50 stämplingar i den vilket är tillräckligt för både nybörjare och vanliga motionärer.

Aspirerar man på att springa elitklass och vill minska stämplingstiden med ca 5/100 sekund per stämpling och ha upp till 128 stämplingar per lopp så kan man köpa en SI-card 10 eller 11. SI-card 11 har dessutom en lysdiod som kan vara bra t.ex. på stafetter när många stämplar samtidigt. SI-card Touch-Free är en ny modell som säkert kommer att bli vanligare framöver och som innebär att man kan stämpla utan att behöva sätta pinnen i hålet utan bara svepa den över enheten.

En översikt över modellerna finns här: http://www.sportident.se/loparbrickor.aspx

Köper kan man antingen göra direkt från Sportident på deras hemsida eller från t.ex. Orienteringsspecialisten i deras butik eller på tävling.